Gingivitis

www.anoxident-balance.nl > Gingivitis

Suikerziekte tandvleesonsteking

Gingivitis is een ontsteking aan het tandvlees. Bij suikerziekte is er vaak sprake van een vicieuze cricel (het seesaw-effect). Doordat er (te)veel glucose in het speeksel voorkomt groeien bacteriën die de pH-waarde in de mond verstoren. “Verkeerde” bacteriën krijgne de ruimte om te groeien, om plaque en een biofilm over het gebit te vormen. Deze biofilm verzoorzaakt tandbederf en tandvlees-ontstekingen.

Het lichaam reageert op de ontstekingen. Bij diabetici is de afweer tegen ontstekingen lager. Ontstekingen verstoren het management van de diabetes. Dit leidt tot een lagere weerstand en een hoger risico op ontstekingen. Andersom werkt dit helaas ook. Ontstoken tandvlees en diabetes hoort helaas bij elkaar. Goede orale hygiëne met de juiste hulpmiddelen helpt.

De 4 AnOxident balance middelen zorgen voor een optimale hygiëne, een gezonde mondflora, een goede pH-waarde, bestrijden bacteriën en de sterke antioxidant-werking van het enzym SOD (superoxidedismutase uit meloen) ondersteunt je bij ontstekingen.