Diabetici verliezen te vaak hun tanden

www.anoxident-balance.nl > Blog > Nieuw > Diabetici verliezen te vaak hun tanden

50plusbeurs enquete diabetes

Diabetici verliezen tanden

Enquete 50PlusBeurs, Utrecht 18 – 22 september 2018

Op de onlangs gehouden 50 PlusBeurs heeft AnOxident balance 132 bezoekers met diabetes-type 2 geïnterviewd. De belangrijkste vragen:

  1. Hoe vaak gaat u naar de tandarts?
  2. weet uw tandarts dat u diabetes hebt?
  3. wat is de conditie van uw gebit?

Volgens de protokollen van de KNMT (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde) is speciale zorg en frequentere controle voor diabetici een noodzaak. Diabetici moeten meer doen als anderen om hun eigen gebit te behouden. Diabetici hebben tot 4 keer meer glucose in hun speeksel. 24 uur per dag worden de tanden en kiezen bedreigt door het glucose in het speeksel. Diabetes is de meest voorkomende chronische ziekte.

Tandbederf en ontstekingen leiden tot verstoringen in het glucose-management.

Van de 132 geïnterviewden ging ruim 55% vaker naar de tandarts. Niet voor extra controle maar omdat er vaak klachten waren. Slecht 8% heeft gemeld dat zij diabeet zijn en dat er extra zorg nodig is. De onderzocht populatie op de 50PlusBeurs was ouder als 60 jaar en dus niet volledig representatief voor alle diabetici in Nederland. Ruim driekwart had ontstekingen, reeds tanden verloren of preventief al tanden en kiezen laten trekken om ontstekingen te voorkomen. Diabetici verliezen tanden.

De verwachting is dat binnen 15 jaar 30% van de Nederlanders diabetes type 2 heeft. Dit gaat een enorme extra druk op de tandheelkundige zorg leggen. Momenteel zijn er ruim 1,2 miljoen diabetici in Nederland. Door diabetici vroegtijdig hun tandarts te laten informeren en door extra zorg en goede mondverzorgingsproducten kunnen; tandbederf, ontstekingen en tandverlies voorkomen worden.

AnOxident heeft een nieuwe serie mondverzorging (tandpasta, mondspoelmiddel, spray en gel) ontwikkeld afgestemd op de behoefte van diabetici om 24 uur per dag het speekselglucose te bufferen en om de tanden te beschermen, niet alleen door te reinigen maar ook door het instandhouden van een gezonde mondflora. Bacteriën die een goede zuurgraad bewaken en zo het glazuur niet aantasten.

Meer informatie

AnOxident Balance Nederland, Rinjo Israels  055-3672000 Laan van de Leeuw 26, 7324 BD  Apeldoorn.

https://knmt.nl/sites/default/files/iqual-studiepakket-diabetes.pdf  studiepakket voor tandartsen over diabetes.

https://www.anoxident-balance.nl/ mondverzorging voor diabetici van AnOxident balance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *